Ett 20-tal medlemmar dök upp i hamnen vid 14-tiden, laddade med både kratta, skräppåsar och grillkorv. Men så mycket skräp blev det inte insamlat. Eller röjt. Det behövdes liksom inte. Men det blev desto mer promenerat, korvgrillat. Och tjötat!
En kortare samling senare, där röjchef Lindström berättade om bl.a. historiska röjningar i området, blev det i promenad runt hela området. Första stoppet blev i korsningen Tössebäcksvägen Risviksvägen. Sedan fortsatte gänget i södervarv. En och annan skön historia dök upp under promenaden. Bland annat fick äntligen se ”näteboa” och höra om en kortvarig rymning. Det enda som inte dök upp var faktisk – skräp.
-Ändå skönt att inte ett enda ”skräp” hittades, konstaterades på flera håll under eftermiddagen.
Norrvarvet avslutades hos Eva Hamnebo och ute på Tage och Ullas udde. Vid 16:30-tiden var alla återsamlade i hamnen och där väntade grillen. Den här dagen avslutades som så många andra gjort, med mat och dryck och mycket trevligt tjötande. En och annan medlem dök upp lite senare, med ett skönt brett premiärsegersmile på läpparna.
Den här dagen kom till efter att medlemmarna på Årsmötet efterfrågat dels en höstaktivitet, dels en Städ- och röjdag. Röjchef Lindström konstaterade alltså inledningsvis att det just inte inte finns några omedelbara röjbehov i området. Men också att vi ser över behovet allt eftersom naturen förändras.
Mer frågor och svar från Städ- och promenaddagen:
* Hur betalar man medlemsavgiften? Nu är det tydligare med information om medlemsavgiften på hemsidan.
* Föreningen har en röjsåg som alla medlemmar kan hyra och använda hemma. Här kan man läsa mer om den.
* Även föreningens stora partytält går att hyra för alla medlemmar. Läs mer här.
* Inbjudningar till event och information även via mail? Från nu kommer föreningen att både skicka mail och informera på hemsidan och på Facebook när det är saker på gång i Tössebäcken.
* Nästa planerade aktivitet i föreningen är Grantändningen (21 november), som man kan läsa lite mer om här, i texten från Årsmötet i juli.
* Peter Gyllander kommer att kontakta kommunen för att få igång dialogen om underhållet i Tössebäckens hamn. Det gäller allt från soptunnorna, till sjösättningsrampen, skyltning av trailerparkeringen, till den långsamt sönderfallande piren och flytbryggan och såklart den lilla badstranden. Planen är ett möte på plats med kommunen, i Tössebäcken innan hösten och vintern slår till med full kraft.